Proje sahiplerimizle ilişkilerimizi önemsiyor ve onların sorunlarını çözmek, ihtiyaçlarını karşılamak adına mimari ve mühendislik alanlarında uzman kadromuzla yardımcı olmaya çalışıyoruz. Diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için lütfen bizimle iletişime geçiniz.
Mimari hizmetleriniz nelerdir?
- Boş arsa üzeri konut, rezidans, hotel, hastahane, kamu binası, fabrika, sosyal ve kültürel yapılar veya mevcut yapıların tadilat değişiklikleri ile yapı sahibinin kullanım ihtiyacına göre mimari tasarım oluşturmaktayız.
- Yapı sahibinin ve kullanıcıların fikirleri alındıktan sonra, gerekli normlara uygun, yaratıcı ekip çalışmasıyla yapıya ait konsept mimari proje hazırlanır. 3 boyutlu modelleme çalışmalarıyla yapı sahibine ve kullanıcılara sunulur.
- Fikirlerin sentezlenmesi, projenin yapı sahibi ve kullanıcıları tarafından uygun görülmesi ardından uygulama projesi hazırlanır.
Dekorasyon konusunda verdiğiniz hizmetler nelerdir?
- Yaşam ve çalışma alanlarınızı, zevk ve isteklerinize göre tasarlama konusunda yardımcı oluyoruz.
- Yaşam alanlarınızı daha kullanışlı, modern veya geleneksel, isteklerinizin ve çalışma ekibimizin tasarım fikirleriyle birlikte harmanlayıp size 3 boyutlu modellemeler ile sunuyoruz.
- Çalışma alanlarınızı daha verimli, prestijli ve zevkli gösterecek şekilde tecrübeli kadromuzla birlikte, dekorasyonu en ince ayrıntısına kadar tasarlıyor, uzun vadeli kullanabileceğiniz dizaynlar oluşturuyoruz.
- Malzeme ve marka seçimi, maliyet çıkarımı, ekonomik çözümler konusunda hizmet veriyoruz.
- Dilerseniz uygulamasını yüklenici olarak üstlenip, size zaman ve ekonomi sağlıyoruz.
Yapı ruhsatı, kullanım belgesi vb. evrakları resmi kurumlardan alamıyorum. Ne yapmalıyım?
Öncelikle her proje ve yapının kendine özgü bir hikayesi vardır. Bu hikayeye göre sorunlar tespit edilip çözüm aranması gerekmektedir. Ne yazık ki günümüzde resmi kurumlarda bir çok bürokratik aşamalardan geçilerek onaylar veya izinler alınmaktadır. Bu da, zaman ve ekonomik kayba yol açmaktadır.
BOYUT, yapınıza ait hikayeye hızlı bir şekilde hakim olur. Sorunlar tespit edilir ve çözüm önerileri sunar. Sorunların çözümü için gerekli teknik bilgi ve dokümanı oluşturur. Yasal sınırlar korunarak yapınızın ruhsatlandırılması, kullanım belgesi vb. evrakların alınmasında zaman ve para kazandırır. Tüm işlemleri son derece şeffaf ve titizlikle yürütür.
Resmi kurum onayları için ne yapmalıyım?
Yapı sahibinin, projesi ile ilgili mimari, statik, zemin raporları gibi tüm proje, ruhsat, yapı kullanım ve diğer resmi kurum onayları dilerseniz firmamız ilgilenebilir veya bu konu ile ilgili danışmanlık verebilir.
Binamı kentsel dönüşüme sokarak yenilemek istiyorum. Ne yapmalıyım?
- Yapı sahiplerinin kentsel dönüşüm için öncelikle yapının bağlı bulunduğu belediyeye başvuruda bulunması gerekmektedir.
- Binadan karot numunesi ile laboratuvar testleri ve mevcut yapıya ait diğer gözlemler yapılarak yapı performans analizi yapılması gerekmektedir.
- Riskli yapı sınıfında çıkan yapılar kentsel dönüşüm haklarından faydalanabilmektedir.
- Öncelikle bu raporu size sunabilecek firma ile anlaşmanız gerekmektedir.
- BOYUT, yapı performans analizi yaparak yapınızın riskli olup olmadığına dair rapor sunabilmektedir. . Daha fazla bilgi çok yakında yayında…
Binamın depreme dayanıklı olup olmadığını nasıl anlarım?
- Bir yapının depreme dayanıklı olup olmadığı konusu son derece teknik bir konudur.
- Bu işin uzmanları tarafından gözlem, test ve hesapların yapılması gerekmektedir.
- Her yapı kendine özgü tasarım ve geçmişe sahiptir.
- Uzman inşaat mühendislerimiz ile söz konusu yapı her yönüyle incelenir.
- Yapının inşa edildiği tarih, projesinin olup olmadığı, projesinin var ise mevcut yapıya uygun olup olmadığı ( kolon ve kirişlerdeki donatılar özel röntgen aletleri ile sayı ve kalınlıkları belirlenmektedir.), gerekli durumlarda kırımlar yapılarak korozyon ve donatı özelliklerinin tespiti, yapı betonarme ise yeterli sayıda karot numuneleri alınarak beton mukavemet değerlerinin tespiti, yapıya ait proje yoksa mevcut haline uygun projesinin oluşturulması, yapının bulunduğu zemin özelliklerinin belirlenmesi, yapının bulunduğu komşu parseller ve diğer etkileyebilecek dış faktörlerin tespiti, Yeni Deprem Yönetmeliği Esaslarına uygun olarak yapı performans hesap analizi ile binaların depreme dayanıklı olup olmadığını tespit ediyoruz.
- Tüm bu işlemler güvenilir, tecrübeli bir firma tarafından yapılmalıdır.
- Ne yazık ki günümüzde bu yapılması gerektiği gibi yapılmamaktadır.
- Yapmış olmak için yapılan bir çok iş ekonomik kayba ve daha önemlisi insan kaybına bile yol açmaktadır.
- BOYUT, uzman inşaat mühendisi kadrosu ve danışman akademisyenleriyle birlikte, standart ve yönetmeliklere uygun olarak yapı performansı tespiti yapmaktadır.
Deprem sonrasında binamda çatlaklar oluştu. Ne yapmalıyım?
- Öncelikle her çatlak sizi tedirgin etmemelidir.
- Deprem sonrasında yapının yapmış olduğu salınımdan dolayı bina esnemeye zorlanmaktadır. Bu sırada taşıyıcı özellikte olmayan elemanlarda ( Duvar, cam paneller, zemin veya duvar kaplamaları vb.) çatlaklar meydana gelebilmektedir.
- Ancak deprem sonrasında kolon ve kirişlerde tespit ettiğiniz derin çatlaklar var ise, afet sonrası yetkili kurumlara hemen bildiriniz.
- Yetkili kurumlar riskli olabilecek yapıların araştırılması için uzman firmalara yönlendirebilmektedir.
- BOYUT, yapınızdaki çatlakları incelemesinin ardından gerekli durumlarda, bina özelliklerine ait tüm ayrıntılı bilgileri toplayarak yapı performans analizi yapar. Ardından size binanız hakkında güvenilir bir rapor sunar.
Binam depreme dayanım konusunda riskli olduğu tespit edildi. Ne yapmalıyım?
- Binanızın riskli tespit edildiği rapor, bir kez daha deneyimli mühendisler tarafından kontrol edilmelidir.
- Binanızın riskli olduğu kesinleştiğinde, yapının depreme dayanıklılığını arttıracak güçlendirme tasarımı yapılır.
- Yapıyı kullanım amacınıza göre yapılacak bu güçlendirme tasarımının ardından yaklaşık maliyet çıkarılır.
- BOYUT, tüm bu işlemleri yapabilir.